Home
Wie ben ik?
Ik ben Jeroen Brugmans (1973), en al zo lang als ik me kan herinneren bezig met tekenen en schilderen. Na mijn opleidingen op het Grafisch Lyceum in Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht ben ik gaan werken in de grafische branche. Maar omdat ik daar niet genoeg mijn creativiteit kwijt kon heb ik besloten om zelfstandig te gaan werken. En nu maak ik dus muur- en plafondschilderingen voor particulieren en bedrijven. Maar ook schilderijen, zowel vrij werk als in opdracht.
In veel van m’n werk zie je mijn andere passie terug: lange reizen maken. Deze ‘hobby’ heeft me al naar veel van de mooiste plekken op aarde gebracht, waaronder India, Indonesië, Maleisië, Nepal, China, Japan en Zuid Afrika, waar ik allemaal een aantal maanden ben geweest.


Wat is trompe-l'oeil?
De Dikke van Dale zegt: 'schildering met bedrieglijk echt perspectief'.
Ik hou ervan om trompe-l'oeil effecten te verwerken in mijn muurschilderingen (en soms in schilderijen) om zo een verrassings-effect teweeg te brengen. Iets waardoor je als kijker even in verwarring gebracht wordt en nog een tweede keer moet kijken: is het echt of niet? Met deze effecten kun je bereiken dat een relatief kleine ruimte veel groter lijkt, omdat je bijvoorbeeld 'naar buiten kijkt'. En een wolkenplafond kan al wonderen doen voor een badkamer bijvoorbeeld.


Hoe werkt het?
Na contact over uw wensen en ideeën maak ik eerst wat grove conceptschetsen. Deze bespreken we samen, bij voorkeur op de locatie waar de schildering moet komen, zodat ik meteen een goed beeld krijg van de ondergrond en omgeving. Hierna maak ik een definief ontwerp, een tijdsplanning en een prijsopgave. En indien akkoord ga ik zo snel mogelijk aan de slag!


Wat zijn de mogelijkheden?
Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos: Vrijwel iedere gladde of vlakke muur kan beschilderd worden, zowel binnen als buiten. Soms is het makkelijker om te schilderen op panelen die dan later tegen de wand worden geplaatst. Als u zelf al ideeën heeft kunnen we die samen uitwerken. Kijk voor inspiratie ook eens in het ideeënboek of op deze sites.
Ook schilderijen (met of zonder trompe-l'oeil-effect) kunnen in opdracht gemaakt worden.


Wat kost het?
Prijzen zijn afhankelijk van veel factoren. Omdat ieder werk verschillend is in afmeting, voorbereiding, materiaal, detaillering en arbeids- en reistijd is het onmogelijk om standaardprijzen te noemen. Voor iedere opdracht bereken ik opnieuw een persoonlijke prijs. Deze prijs wordt vooraf besproken zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Een prijsopgave en een eerste eenvoudige conceptschets is altijd kosteloos en vrijblijvend !


Wil je nog meer weten?
Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je een vrijblijvende prijsopgave, ga dan naar contact.